Gemeenteraad op bezoek bij SWW

Vrijdagochtend 26 januari heeft de Gemeenteraad van Hoogeveen een werkbezoek gebracht aan Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW). De raadsleden hebben interesse om meer te weten te komen de uitvoering en dilemma’s waarmee het SWW dagelijks te maken heeft via stages, aansluiting bij vergaderingen en vrijwilligerswerk.

Tijdens het werkbezoek werd gesproken over het waardevolle werk van de jongerenwerkers, die zich inzetten voor duurzame contacten en banden met de jongeren in de gemeente. Een ander thema is de vroegsignalering van schulden om grotere financiële problemen van inwoners te voorkomen.

De voorzieningenwijzer voorziet de inwoners van informatie over mogelijke besparingen en eventuele doorverwijzing naar passende hulpverlening.

Geert-Jan Walda, raadslid van GB: “De financiën van onze gemeentelijke inwoners en het welzijn van jongeren, zijn heel belangrijke thema’s om blijvend aandacht aan te geven. De gemeenteraad huldigt de beleiding door SWW hierin. Het is belangrijk dat de gemeenteraad op deze manier een goed inzicht krijgt in de situatie die speelt in onze gemeente”.

Scroll naar boven